Obiekt

Tytuł: Wpływ jakości informacji publicznej na minimalizację ryzyka podejmowania decyzji na rynku pracy

Tytuł odmienny:

The impact of public information quality to minimize the decision making risk on the labour market

Autor:

Batko, Barbara

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 241, s. 455-464

Abstrakt:

Informację tworzoną i rozpowszechnianą przez organizacje sektora publicznego można określić mianem informacji publicznej. Jest nią dziś także informacja internetowa. Państwo powinno stwarzać szansę kształtowania wiedzy o rzeczywistości społeczno-gospodarczej dzięki dostępowi do rzetelnej informacji o działaniach państwa, w tym o aktualnej polityce i sytuacji na rynku pracy. Rzetelna wiedza ułatwia podejmowanie przez obywateli racjonalnych decyzji rynkowych. W artykule podjęto próbę wykazania zależności między jakością publicznej informacji o rynku pracy a możliwościami rozeznania sytuacji na współczesnym rynku pracy w celu minimalizacji ryzyka podejmowania decyzji przez podmioty sfery zatrudnienia.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2011

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:20066

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 241 ; Przestrzeń a rozwój

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

20 paź 2022

Data dodania obiektu:

4 kwi 2013

Liczba wyświetleń treści obiektu:

56

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

52

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/22798

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji