Object

Title: Apetyt na ryzyko a implementacja CSR w organizacji

Title in english:

Risk appetite vs. implementation of CSR in an organization

Creator:

Romanow, Marta

Description:

Kultura organizacyjna i aspekty behawioralne kadry zarządzającej wpływająna działalność przedsiębiorstwa i implementację koncepcji społecznie odpowiedzialnego biznesuw organizacji. Jednym z jej aspektów jest apetyt na ryzyko, wskazujący, w jaki sposóbczłonkowie organizacji odnajdują się w nowych, nieznanych lub niepewnych sytuacjach.W momencie wdrażania kolejnych zmian w przedsiębiorstwie pracownicy przyjmują konkretnąpostawę, będącą konsekwencją apetytu organizacji na wdrażanie innowacyjnościw zarządzaniu, w tym również CSR. Celem badawczym prezentowanego artykułu jest określenie,w jaki sposób poziom akceptacji ryzyka w organizacji wpływa na proces wdrażaniaCSR w przedsiębiorstwie. Poprzez wykorzystanie metody krytycznej literatury przedmiotu,metody analizy i krytyki piśmiennictwa oraz metody porównawczej wykazane zostanie, żeniska tolerancja ryzyka wiąże się z większą niechęcią organizacji do implementacji działańprospołecznych i proekologicznych.

Publisher:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2017

Resource Type:

artykuł

Resource Identifier:

DOI: 10.15611/pn.2017.499.22

Source:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2017; Nr 499; s. 323-242

Language:

pol

Relation:

Nauki ekonomiczne w XXI wieku – wyzwania, dylematy, perspektywy. Ekonomia, finanse, nauki o zarządzaniu

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Object collections:

Last modified:

Apr 15, 2019

In our library since:

Dec 6, 2018

Number of object content hits:

19

Number of object content views in PDF format

6

All available object's versions:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/92688

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Similar

This page uses 'cookies'. More information