Obiekt

Tytuł: Przemiany w sektorze przetwórstwa żywca wieprzowego na Podkarpaciu w latach 1999-2005

Tytuł odmienny:

Changes in Pork Processing Sector in the Podkarpackie Province in the Years 1999-2005

Autor:

Stec, Artur ; Ruda, Maria

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1116, s. 614-620

Abstrakt:

In the period preceding Poland's accession to the European Union, porkers processing plants had been expected to adapt to the EU standards by introducing i.e. food safety systems (HACCP) and pork carcass classification (EUROP). However, not all of the plants satisfied the requirements concerning introduction of costly procedures and necessary modernization of buildings and equipment. As a result, from 1999 to 2005 there was a decrease of 23% in quantity of meat processing plants in the Podkarpackie Voivodeship.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:134514

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1116 ; Przedsiębiorczość i innowacyjność. Wyzwania współczesności

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

29 kwi 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

9

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/173293

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji