Obiekt

Tytuł: Koszty niewykorzystanego potencjału w sprawozdaniu finansowym według zasad budżetowania

Tytuł odmienny:

Costs of Supply Utilize in Profit and Loss Account

Autor:

Chalastra, Michał

Opis:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122, s. 81-90

Abstrakt:

Wymogi rachunkowości zarządczej, w tym budżetowania, sugerują inne ujęcie kosztów niewykorzystanego potencjału w rachunku zysków i strat niż czynią to zasady rachunkowości finansowej. Wg rachunkowości zarządczej koszty te powinny stanowić samodzielną pozycję, niezależną od kosztów ogólnego zarządu. W tekście zaprezentowano zasady identyfikowania kosztów niewykorzystanego potencjału, adaptację systemu rachunkowości do ich rejestrowania oraz modyfikację rachunku zysków i strat prezentującą tę kategorię kosztów.

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2010

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:120202

Język:

pol

Powiązania:

Systemy zarządzania kosztami i dokonaniami ; Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 122

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

30 paź 2023

Data dodania obiektu:

27 lut 2023

Liczba wyświetleń treści obiektu:

22

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/158471

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji