Obiekt

Tytuł: Instytucje a konkurencyjność rynku rolnego

Tytuł odmienny:

Institutions and Competitiveness of Agricultural Market

Autor:

Zalesko, Marian

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 535-539

Abstrakt:

Well organized system of institutions is a very important factor influencing normal functioning of the agricultural market in Poland. The degree of institutionalization of agricultural market have particular significance after Poland's accession to the European Union. A comprehensive institutional system strengthens the economic position of Poland on the international market. In Poland institutions are weak what significantly reduces the competitiveness of Polish agriculture on the world market.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:137566

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

5 lip 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

15

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/176248

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Instytucje a konkurencyjność rynku rolnego 28 lip 2025
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji