Obiekt

Tytuł: Merchandising jako instrument tworzenia przewagi konkurencyjnej w usługach agroturystycznych

Tytuł odmienny:

Merchandising as Instrument of Creation of Competitive Superiority in Agritouristic Services

Autor:

Śnihur, Janusz

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 418-428

Abstrakt:

The process of satisfying consumer's needs is undergoing serious changes, also in the field of tourist services. The consumer perceives the agritourist services not only in terms of spending free time, relaxing and having some rest. It is also seen as an opportunity to get to know the specific character of the region and its inhabitants, and as a result its tradition also in the form of regional food and cultural goods. In the following article the reasons for introducing the new forms of marketing - namely merchandising - to suit the needs of agritourist offer are presented. Marketing is still evolving, also in terms of agritourist services, and it should be perceived as an instrument of both promotion and competitive advantage.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:137549

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

5 lip 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

18

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/176231

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji