Object

Title: Kredytowanie obszarów wiejskich na przykładzie regionu zamojskiego

Title in english:

Results of Credits in Rural Areas of Zamosc Region

Creator:

Żmija, Janusz ; Szafrańska, Monika

Description:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 570-576

Abstrakt:

Cheap loans, mostly for investments, allowed modernization and restructurisation of farms, leading to more rational utilization of production factors in their disposal. This allowed changes in agricultural production leading to lowering costs and increasing efficiency of farms. For some of the farms cheap credits were the only chance for investments and production continuity. It has also a very important social perspective, as the abounding agriculture production increases the level of unemployment in rural areas and problems connected with land cultivation.This type of credits created the increase of economic activities such as buying machines and agricultural equipment, construction materials and creating new jobs.To sum up, the crediting of rural areas favoures the processes of creating economically strong entities that may compete on a free market.

Publisher:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2006

Resource Type:

artykuł

Resource Identifier:

oai:dbc.wroc.pl:137589

Language:

pol

Relation:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Coverage:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Objects Similar

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information