Obiekt

Tytuł: Determinanty konkurencji jakościowej na rynku produktów spożywczych

Tytuł odmienny:

The Conditions of Quality Competition on Food Products Market

Autor:

Kijek, Tomasz

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 1, s. 407-412

Abstrakt:

The objective of the presented paper is to analyze the conditions of quality competition on food products market. The major forces that determine the quality competition include the following: greater technology of products manufacturing, threats to human safety and health, government regulation of quality and the rise of consumerism movement. Some conclusions concerning the conditions of quality competition in relation to customers and producers are drawn in the last part of the paper.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:136027

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 1 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 1

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

28 lip 2025

Data dodania obiektu:

27 maj 2025

Liczba wyświetleń treści obiektu:

5

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/174844

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji