Object

Title: Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych o podwyższonej stabilności na jakość pieczywa

Title in english:

The effect of increased stability plant extracts on bread quality

Creator:

Czaja, Anna

Contributor:

Czubaszek, Anna. Promotor

Description:

W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej

Abstrakt:

Celem pracy było zbadanie wpływu stabilizowanych ekstraktów roślinnych na jakość pieczywa, jego aktywność przeciwutleniającą i zawartość polifenoli oraz ocena stabilności związków bioaktywnych i aktywności przeciwutleniającej w chlebach podczas przechowywania w różnych warunkach i podczas trawienia in vitro.

Publisher:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2019

Resource Type:

rozprawa doktorska

Resource Identifier:

oai:dbc.wroc.pl:71987

Language:

pol

Relation:

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Rights Owner:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Location:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Objects

Similar

This page uses 'cookies'. More information