Obiekt

Tytuł: Podstawy kształtowania i kontroli zdolności wysiłkowej tlenowej i beztlenowej

Tytuł odmienny:

The foundations of forming and controlling oxygen-based and oxygen-free effort tolerance

Autor:

Fortuna, Małgorzata

Opis:

W opracowaniu zawarta jest podstawa wiadomości z zakresu fizjologii wysiłku nie tylko dla nauczycieli wychowania fizycznego ale również stanowi bazę wyjściową dla zainteresowanych dalszą edukacją w kierunku możliwości wykonywania zawodu trenera, czy też może być wykorzystana w specjalizacjach instruktorskich. Czytelnik znajdzie tu pomoc do prowadzenia zajęć dydaktycznych z kluczowych dwóch tematów: wydolności tlenowej i wydolności beztlenowej. Stanowi to bazę realizowanych na zajęciach zagadnień z zakresu fizjologii wysiłku. Informacje dotyczące kształtowania i kontroli wydolności tlenowej będą również przydatne dla studentów fizjoterapii. Opracowanie stanowi łączący w całość zbiór tematycznie dobranych artykułów, monografii, roczników naukowych, książek, rozpraw doktorskich oraz wykładów prezentowanych przez specjalistów z zakresu fizjologii wysiłku. Taki zbiór informacji daje możliwość studentom łatwej dostępności tematycznie zestawionej wiedzy w jednym opracowaniu.

Wydawca:

Kolegium Karkonoskie Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa

Miejsce wydania:

Jelenia Góra

Data wydania:

2008

Typ zasobu:

książka

Identyfikator zasobu:

oai:dbc.wroc.pl:2550

Język:

pol

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Karkonoska Państwowa Szkoła Wyższa w Jeleniej Górze

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

19 gru 2018

Data dodania obiektu:

13 sty 2009

Liczba wyświetleń treści obiektu:

90 040

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

90012

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://www.dbc.wroc.pl/publication/2527

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji