Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "W pracy wykorzystano metodę \"domu jakości\" \(QFD\) w celu udoskonalenia jakości piwa jasnego pełnego produkowanego w jednym z wiodących browarów w Polsce. W oparciu o przeprowadzone badania ankietowe i wywiady indywidualne skonstruowano dwa \"domy jakości\". W pierwszym zwrócono uwagę na aspekty technologiczne, natomiast w drugim rozważono wprowadzenie pewnych elementów innowacyjnych doskonalących produkt jako całość oraz gwarantujących jego przewagę konkurencyjną na rynku. Z analizy QFD wynika, że następujące parametry technologiczne piwa\: zawartość diketonów, odpowiednia zawartość alkoholu oraz odpowiednie nasycenie CO2 mają największe znaczenie w zaspokajaniu potrzeb klientów. Natomiast elementem innowacyjnym jest zmodyfikowany kapsel twist\-off, który ułatwia otwieranie piwa oraz umożliwia jego ponowne zamknięcie."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information