Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Praca jest przeglądem dostępnej literatury dotyczącej wartości odżywczych jaj różnego rodzaju drobiu. Zawiera analizę porównawczą danych literaturowych dotyczących podstawowego składu chemicznego, składu aminokwasowego białek, profilu kwasów tłuszczowych, zawartości cholesterolu, substancji mineralnych i witamin treści jaj kury, kaczki, gęsi, strusia i przepiórki. Biorąc pod uwagę zawartość aminokwasów egzogennych, witamin z grupy B oraz zawartość mikro\- i makroelementów, jaja przepiórek cechują się wyższą wartością odżywczą w porównaniu z jajami kur. Najbardziej zbliżony do rekomendowanego stosunek PUFA n\-6\/n\-3, a tym sam, m skład kwasów tłuszczowych cechuje jajo gęsi."]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information