Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Grzybica ogólnoustrojowa może doprowadzić do wielu chorób autoimmunologicznych oraz nowotworów. Celem pracy było ukazanie szkodliwego działania cukru i przetworzonej żywności na organizm człowieka oraz ocena wiedzy na temat grzybicy ogólnoustrojowej wśród osób w różnym przedziale wiekowym. Spośród 110 ankietowanych aż 70 osób \(66,4%\) nie wiedziało, czym jest grzybica ogólnoustrojowa. Respondenci nie zdawali sobie sprawy, jak objawia się choroba \(60%\) i jakie czynniki mogą sprzyjać jej rozwojowi \(53,6%\). Świadomość żywieniowa związana z tą jednostką chorobową również była niewielka. Ankietowani nie wiedzieli, jak należy diagnozować i leczyć kandydozę, a także jak uniemożliwić nawrót choroby. Postawienie właściwej diagnozy w przypadku grzybicy ogólnoustrojowej jest utrudnione ze względu na zróżnicowane objawy. Istotne znaczenie ma walka z tą chorobą przez konsekwentne stosowanie diety. Przede wszystkim należy wykluczyć lub ograniczyć do minimum cukier oraz produkty, które są wysoko przetworzone"]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information