Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Content format
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Celem pracy jest charakterystyka sektora turystycznego pod kątem wprowadzanych innowacji w zakresie żywienia turystów. Oferta żywieniowa w zależności od uprawianej turystyki jest różna. W przypadku turystyki wędrownej wśród innowacji żywieniowych można wymienić produkty żywności wygodnej i funkcjonalnej. Żywność taka musi spełniać określone cechy\: być trwała, łatwa do przechowywania i wygodna do użycia. Wśród innowacji dla turystów będących w drodze wskazać należy street food oraz nowe produkty żywności typu fast food. W tym przypadku istotna jest możliwość uzyskania szybko taniego posiłku. Najwięcej możliwości ma turysta uprawiający turystykę pobytową. Może on korzystać z różnorodnej żywności, a wśród innowacji wymieniana jest żywność ekologiczna, dietetyczna, prozdrowotna, regionalna oraz kuchnia modernistyczna \(foodpairing, kuchnia molekularna, note by note, fusion\)"]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information