Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Celem pracy była próba wykorzystania nowego naturalnego emulgatora Q\-Naturale ® \(jest to preparat handlowy firmy Ingredion\) w emulsjach napojowych stosowanych do produkcji napojów aromatyzowanych oraz ustalenie optymalnych dla niego parametrów procesu. W tym celu sporządzono emulsje zawierające 3% badanego preparatu. Jako próby referencyjne zastosowano powszechnie wykorzystywane emulsje z gumą arabską, której zawartość w emulsji wynosiła 18%, oraz ze skrobią modyfikowaną OSA \(E1450\) w ilości 12%. W uzyskanych emulsjach napojowych zbadano rozkład cząsteczek. W gotowych, sporządzonych na ich bazie napojach oznaczano mętność i lepkość, ponadto sprawdzono podatność na tworzenie się obrączki na powierzchni napoju oraz dokonano ich oceny sensorycznej"]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information