Filters
  • Collections
  • Group objects
  • File type
  • Date

Search for: [Abstrakt = "Celem artykułu była ocena częstotliwości i preferencji spożycia mrożonych deserów \(lodów i sorbetów\) przez osoby dorosłe oraz ocena ich wiedzy na temat tych produktów probiotycznych. Badaniem objęto 52 osoby \(w wieku 19\-50 lat\) pośrednią metodą ankietową CAWI \(Computer\-Assisted Web Interview\). Stwierdzono, że respondenci preferują naturalną żywność probiotyczną, mają podstawową wiedzę dotyczącą probiotyków, lubią spożywać lody, co czynią najczęściej kilka razy w tygodniu w porze letniej, preferują smaki lodów czekoladowy i śmietankowy oraz malinowy sorbetów. Respondenci nie słyszeli o lodach probiotycznych, ale chętnie by je spróbowali i włączyli do diety. Zasadne jest promowanie wśród społeczeństwa lodów probiotycznych o cennych walorach prozdrowotnych mające na celu uzupełnienia i urozmaicenia diety"]

Number of results: 1

Items per page:

This page uses 'cookies'. More information