Filtry
  • Kolekcje
  • Publikacje grupowe
  • Typ pliku
  • Autor
  • Współtwórca
  • Temat i słowa kluczowe
  • Data wydania
  • Typ zasobu
  • Język

Szukana fraza: [Abstrakt = "Pandemia COVID\-19 w latach 2020\-2021 była szokiem dla gospodarki zarówno polskiej, jak i – w szerszym kontekście – światowej. Sytuacja kryzysowa nie ominęła również rynku pracy. Dużo branż, m.in. ze względu na zerwane łańcuchy dostaw, borykało się z problemami finansowymi, takimi jak np. brak płynności finansowej czy trudności z terminowym wypłacaniem wynagrodzeń. Z tego powodu wielu przedsiębiorców decydowało się na redukcję kosztów przez zwolnienia pracowników. Mimo to część firm zmuszona była zawiesić lub zamknąć działalność. Sporo przedsiębiorstw przeszło tymczasowo w tryb pracy zdalnej. Celem artykułu jest przedstawienie i ocena sytuacji w branży gastronomicznej w Polsce w okresie tuż przed pandemią i w czasie jej trwania. Za okres badawczy przyjęto lata 2019\-2021. Wykorzystane metody badawcze to analiza porównawcza i analiza wtórna wybranych danych statystycznych z Głównego Urzędu Statystycznego."]

Wyników: 1

Obiektów na stronie:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji