Struktura obiektu
Tytuł:

Colorants in foods – from past to present

Tytuł publikacji grupowej:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies

Tytuł odmienny:

Engineering Sciences And Technologies

Autor:

Harasym, Joanna ; Bogacz-Radomska, Ludmiła

Temat i słowa kluczowe:

colorants ; food colouring ; natural pigments ; synthetic dyes ; barwniki ; barwniki spożywcze ; naturalne pigmenty ; barwniki syntetyczne

Opis:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2016, Nr 3 (22), s. 21-35

Abstrakt:

Consumer expectations toward food products are changing due to the development of the food industry and new technologies. The growing knowledge in the field of health impact of natural and artificial colorants added to food results in an awaking interest of natural dyes among researchers, producers and consumers. Food colour plays a fundamental role in identifying the quality of food, so it is associated with the sensory quality of food products. In this paper the different types of colorants, their production methods and the evolution of these methods were characterized

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2016

Typ zasobu:

artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

doi:10.15611/nit.2016.3.02

Język:

eng

Powiązania:

Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2016, Nr 3 (22)

Prawa:

Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy

Prawa dostępu:

Dla wszystkich zgodnie z licencją

Licencja:

CC BY-NC-ND 3.0 PL

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: