Struktura obiektu
Tytuł:

Konkurencyjność polskich produktów rolno-spożywczych na tle wymiany zagranicznej z głównymi partnerami handlowymi

Tytuł publikacji grupowej:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Tytuł odmienny:

International Competitiveness of Polish Farm-Food Products Trade Against the Background of Exchange of Goods with Main Co-Operative Partners

Autor:

Puchalska, Katarzyna ; Kalita, Waldemar

Opis:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu; 2006; nr 1118, t. 2, s. 267-272

Abstrakt:

The competitiveness is one of the most important factors determining the volume of trade соn-ducted by a given commodity group. In the researched period we dominated our main co-operative partners i.e. Germany, France, Great Britain and Italy, and we had the competitive advantage in trade food, over them, which remains steady. The possibilities of improvement in competitive advantage still exist but they are not easy to be put into practice.

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2006

Typ zasobu:

artykuł

Język:

pol

Powiązania:

Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej im. Oskara Langego we Wrocławiu; 2006; nr 1118. T. 2 ; Agrobiznes 2006. Konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 2

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Źródło finansowania:

Projekt dofinansowany ze środków budżetu państwa, przyznanych przez Ministra Nauki w ramach Programu Społeczna odpowiedzialność nauki II. Tytuł projektu: Nauka dla Społeczeństwa: Prace Naukowe AEW w otwartym dostępie (2005-2008)

×

Cytowanie

Styl cytowania: