Physicochemical Properties of Flour and Starch Obtained from Various Quinoa Varieties
Tytuł publikacji grupowej:Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies
Tytuł odmienny:Właściwości fizykochemiczne mąki i skrobi otrzymanych z różnych odmian komosy
Autor:Rożnowski, Jacek ; Przetaczek-Rożnowska, Izabela
Temat i słowa kluczowe:quinoa ; starch ; electron paramagnetic resonance (EPR) ; rheology ; retrogradation ; komosa ; skrobia ; elektronowy rezonans paramagnetyczny (EPR) ; reologia ; retrogradacja
Opis:Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2023, Nr 39, s. 1-13
Abstrakt: Wydawca:Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu
Miejsce wydania: Data wydania: Typ zasobu: Identyfikator zasobu: Język: Powiązania:Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2023, Nr 39
Prawa:Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy
Prawa dostępu:Dla wszystkich zgodnie z licencją
Licencja:
CC BY-SA 4.0