Object structure
Title:

Yield management jako metoda zarządzania operacyjnego w przedsiębiorstwie turystycznym

Group publication title:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Title in english:

Yield Management as the Method of Operational Management in a Tourist Enterprise

Creator:

Gryszel, Piotr

Description:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 2, s. 166-181

Abstrakt:

Tourist market is to a great extend characterized by the concentration of demand in time and space, i.e. significant seasonality during a year, month, week or even a day and night period. Seasonal intensity of demand does not always have positive influence on making use of the services capacity represented by a particular tourist enterprise. Yield management, presented in the hereby article, is the method of operational management, which may alleviate the results of seasonal tourist demand. It facilitates such management of service prices which encourages clients to take advantage of the services provided by an enterprise in the period of low season. On the other hand, in the periods of peak season it allows for maximizing income and profits resulting from an enterprises business activity.

Publisher:

Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2008

Resource Type:

artykuł

Language:

pol

Relation:

Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2008; Nr 2 (1202) ; Gospodarka a Środowisko, 8 ; Gospodarka a środowisko. Innowacyjność w gospodarce

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Location:

Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu

Coverage:

Dofinansowano z programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" Ministra Edukacji i Nauki (SONB/SP/546390/2022). Tytuł projektu: Upowszechnienie zawartości czasopisma Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu

×

Citation

Citation style: