Tytuł:

Pełny suszony wywar kukurydziany (DDGS), jako krajowe źródło białka w mieszankach treściwych dla kóz mlecznych oraz jego wpływ na skład, jakość mleka oraz serów

Tytuł odmienny:

Corn dried distillers’ grains with solubles (DDGS) as a local protein component in concentrates for dairy goats and their effect on Chemical composition, quality of milk and cheese

Autor:

Majewska-Pinda Alina

Współtwórca:

Kinal, Stefania. Promotor ; Szołtysik, Marek. Promotor pomocniczy

Temat i słowa kluczowe:

suszone wywary zbożowe z substancją rozpuszczalną ; DDGS ; wartość pokarmowa ; skład chemiczny ; kozy mleczne ; koźlęta rosnące ; mleko kozie ; kozie sery ; dojrzewające sery typu holenderskiego

Opis:

W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej

Abstrakt:

Celem rozprawy była ocena składu chemicznego sypkich i granulowanych DDGS pochodzących z różnych zbóż lub o różnej dacie produkcji, z których wybrane stosowano jako substytut białka poekstrakcyjnej śruty rzepakowej w mieszankach treściwych dla rosnących koźląt i kóz w laktacji i określano ich wpływ na wskaźniki produkcyjne kóz i koźląt, skład, jakość oraz przydatność technologiczną mleka w produkcji serów.

Wydawca:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Miejsce wydania:

Wrocław

Data wydania:

2019

Typ zasobu:

rozprawa doktorska

Format:

application/pdf

Język:

pol

Powiązania:

Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Prawa dostępu:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Właściciel praw:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Lokalizacja oryginału:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

×

Cytowanie

Styl cytowania: