• ris
    • BibTeX

Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na zawartość związków biologicznie aktywnych i właściwości frytek

Gertchen, Mateusz

Title:

Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na zawartość związków biologicznie aktywnych i właściwości frytek

Title in english:

The effect of plants extracts addition on biologically active compounds content and properties of French fries

Creator:

Gertchen, Mateusz

Contributor:

Tajner-Czopek, Agnieszka. Promotor

Subject and Keywords:

frytki ; ekstrakty roślinne ; kolorowe ziemniaki ; związki biologicznie aktywne ; aktywność przeciwutleniająca

Description:

W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej

Abstrakt:

Celem pracy było określenie wpływu dodatku wybranych ekstraktów z ziół i roślin przyprawowych w procesie produkcji frytek otrzymanych z ziemniaków odmian o jasnokremowym (tradycyjnym), fioletowym i czerwonym miąższu na zawartość wybranych związków biologicznie aktywnych, aktywność przeciwutleniającą w surowcu, półprodukcie i produkcie gotowym oraz na jakość organoleptyczną frytek.

Publisher:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Place of publication:

Wrocław

Date:

2019

Resource Type:

rozprawa doktorska

Format:

application/pdf

Language:

pol

Relation:

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Rights Owner:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Location:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Secured publication

This publication is unavailable to your account. If you have more privileged account please try to use it or contact with the institution connected to this digital library.

How would you like to display the object?

Apply