Title:

Ocena wpływu dodatku polifenoli roślinnychdo produktów mięsnych, typu żywności wygodnej,na utlenianie lipidów i białek

Creator:

Korzeniowska, Małgorzata

Subject and Keywords:

żywność wygodna ; antyoksydanty polifenolowe ; utlenianie lipidów ; utlenianie białek

Description:

Monografie CCXVI

Publisher:

Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Place of publication:

Wroclaw

Date:

2019

Resource Type:

książka

Format:

application/pdf

Language:

pol

Relation:

Monografie - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

Abstrakt:

Celem badań było określenie wpływu dodatku naturalnych przeciwutleniaczy polifenolowychpozyskanych z niekonwencjonalnych źródeł roślinnych na procesy utleniania lipidóworaz białek w warunkach modelowych, mięsnego surowca drobiowego i przetworach mięsnycho charakterze żywności wygodnej poddanych obróbce termicznej i przechowywanychw warunkach chłodniczych.

Rights:

Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)

Access Rights:

Dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Rights Owner:

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu