TY - GEN N1 - Nauki Inżynierskie i Technologie = Engineering Sciences and Technologies, 2022, Nr 38, s. 27-40 N2 - A plant-based diet is a type of diet gaining more and more popularity. It is a elimination diet excluding all animal products and by-products. There are many reasons for switching from a traditional diet to a plant-based diet. This paper focuses on the four most prevalent reasons for switching diet: economical, health-related, ethical and ecological. The potential benefits and threats of a plant-based diet are also presented. L1 - http://www.dbc.wroc.pl/Content/120599/Gasiewska_Janczar-Smuga_Potential_Benefits_and_Threads.pdf M3 - artykuł L2 - http://www.dbc.wroc.pl/Content/120599 PY - 2022 KW - plant-based diet KW - vegan diet KW - vegetarian diet KW - dieta roślinna KW - dieta wegańska KW - dieta wegetariańska C1 - Pewne prawa zastrzeżone na rzecz Autorów i Wydawcy A1 - Gąsiewska, Maria A1 - Jancza-Smuga, Małgorzata PB - Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu C6 - Dla wszystkich zgodnie z licencją LA - eng CY - Wrocław ID - DOI: 10.15611/nit.2022.38.02 T1 - Potential Benefits and Threads Arising from a Plant-Based Diet UR - http://www.dbc.wroc.pl/dlibra/publication/edition/120599 T2 - Korzyści i zagrożenia wynikające ze stosowania diety roślinnej ER -