Wpływ rozmieszczenia roślin w łanie na rozwój i plonowanie odmian soi (Glycine max (L.) Merill) - Bednarczyk Marta (The impact of seed density on the yield and plant development of soybean cultivars (Glycine max (L.) Merill), 2020)
Celem rozprawy było poznanie reakcji odmian soi zaliczanych do różnych grup wczesności – (bardzo wczesna – Augusta; średnio wczesna – Abelina, Mavka, Merlin, SG Anser i późna – Aligator, Lissabon, Sultana) na rozmieszczenie roślin w łanie, kształtowane liczbą wysianych na 1 m kw. nasion.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: soja; gęstość siewu; odmiany