Transformacje materii organicznej i składników mineralnych podczas kompostowania wierzby energetycznej - Kałuża-Haładyn Andrea (Transformations of organic matter and mineral components during composting of energy willow, 2020)
Celem badań była analiza transformacji składników mineralnych oraz materii organicznej podczas kompostowania biomasy wierzby energetycznej wzbogaconej różnymi dodatkami oraz określenie jakości i dojrzałości otrzymanych kompostów na podstawie indeksów parametrów chemicznych i biologicznych, ze szczególnym uwzględnieniem stabilności substancji humusowych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: kompostowanie; wierzba energetyczna; kwasy humusowe