Drgania belek żelbetowych z uwzględnieniem dyskretnego modelu rysy - Musiał, Michał (Politechnika Wrocławska, 2011)
Praca dotyczy zagadnienia drgań belek żelbetonowych. Zrelacjonowano w niej badania doświadczalne przeprowadzone z wykorzystaniem operacyjnej analizy modalnej. Zaproponowano własny model obliczeniowy oparty na metodzie sztywnych elementów skończonych oraz dyskretnym modelu rysy.
Keywords: badania doświadczalne; drgania; belka; rysy