Zmienność współczynnika spływu powierzchniowego w odkrywkowym wyrobisku górniczym - Wojarnik Krzysztof (Surface run-off coefficient variability in an open-pit excavation, 2020)
W niniejszej pracy doktorskiej przedstawiono wyniki badań zmienności współczynnika spływu powierzchniowego w odkrywkowych wyrobiskach górniczych na przykładzie Kopalni Węgla Brunatnego „Turów”, położonej w południowo-zachodniej części województwa dolnośląskiego.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: współczynnik spływu powierzchniowego; bilans wodny; odkrywkowe wyrobisko górnicze; kopalnia węgla brunatnego; odwodnienie wyrobiska odkrywkowego