Biodiversity of symbiotic nitrogen fixing rhizobia isolated from arable and virgin soils from Huambo province, Angola - Bongo, André Loução (Bioróżnorodność symbiotycznych bakterii rizobiumi wiążących wolny azot izolowanych z gleb upranych i dziewiczych z prowincji Huambo, Angola, 2020)
Celem pracy była ocena występowania symbiotycznych bakterii brodawkowych w różnych glebach w środkowej Angoli. Próbki gleb pobrano z naturalnego lasu, z ugoru i z gruntów ornych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: BNF rhizobia; PGPB; P. vulgaris; V. angularis; trapping method; rizobia; metoda pułapkowa