Struktura elementów genetycznych kodujących enterotoksyny gronkowców koagulazo-ujemnych, ocena ich stabilności genetycznej - Banaszkiewicz Sylwia (The structure of genetic elements encoding coagulase-negative staphylococcal enterotoxins, assessment of their genetic stability, 2020)
W celu oceny enterotoksycznego potencjału gronkowców koagulazoujemnych określono występowanie enterotoksycznych gronkowców koagulazoujemnych w 107 produktach spożywczych, 34 próbkach surowego mleka krowiego i 50 wymazach z jamy nosowej świń.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: gronkowce koagulazoujemne; enterotoksyny; stabilność; filogeneza