Ocena odpowiedzi immunologicznej oraz wyników produkcyjnych u świńpo zastosowaniu eksperymentalnych szczepionek podjednostkowych - Pietrasina Olga (Immune response and production results after immunisation with experimental subunit vaccines in pigs, 2020)
Przeprowadzono badania nad zastosowaniem szczepionki zawierającej antygeny konserwatywne, wzbudzające u zwierząt immunizowanych reakcje krzyżowe wobec jak najszerszego spektrum bakterii.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: świnie; rekombinowane białko błony zewnętrznej; odpowiedź immunologiczna; szczepionka podjednostkowa