Analiza możliwości zastosowania cech elektrycznych do oceny jakości wybranych soków owocowych i warzywnych - Wysoczański Tobiasz (Analysis of the applicability of electrical characteristics for the quality assessment of selected fruit and vegetable juices, 2020)
W niniejszej pracy analizie poddano możliwość wykorzystania impedancji, współczynnika strat dielektrycznych oraz przenikalności elektrycznej do wykrywania wybranych dodatków do soków jabłkowych (z jabłek odmiany Ligol i Champion), marchwiowych ( z marchwi odmiany Bangor i Napoli) oraz pomidorowych (z pomidorów odmiany Gargamel i Lima).
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: cechy elektryczne; jakość; soki owocowe; soki warzywne