Wpływ zagospodarowania terenów nadrzecznych na bezpieczeństwo użytkowników - Zalewska Karolina (The impact of riverside area development on user safety, 2020)
Do badań wybrano cztery zlokalizowane we Wrocławiu tereny nadrzeczne, które posiadają walory krajobrazowo-przyrodnicze i znajdują się na obszarach o podwyższonym stopniu zagrożenia przestępczością lub lęku przed przestępczością. Na podstawie wniosków opracowano model optymalizacji działań zmierzających do poprawy wartości przyrodniczo-krajobrazowej terenu z zachowaniem jego bezpieczeństwa.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: tereny nadrzeczne; bezpieczeństwo; metody waloryzacji; zachowania antyspołeczne