Detekcja sygnałów geofizycznych w szeregach czasowych współrzędnych stacji permanentnych GNSS - Kaczmarek Adrian (Detection of geophysical signals in coordinates time series of GNSS permanent station, 2019)
Rozprawa doktorska składa się z cyklu trzech artykułów spójnych tematycznie, których głównym celem jest wybór i przetestowanie optymalnych metod identyfikacji sygnałów geofizycznych w szeregach czasowych współrzędnych GNSS.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: szereg czasowy współrzędnych; iteracyjna metoda najmniejszych kwadratów (iLSE); analiza szumu; analiza falkowa; CWT; korelacja; koherencja; geofizyczne modele deformacji (NTAL, NTOL, HYDRO)