Operation and faults analysis of energy-saving permanent magnet synchronous generator for small wind turbine - Quintal-Palomo, Roberto Eduardo (Analiza pracy i uszkodzeń energooszczędnego generatora synchronicznego z magnesami trwałymi do małej elektrowni wiatrowej, 2019)
W pracy przedstawiono analizę teoretyczną, symulacyjną oraz weryfikację eksperymentalną nowego generatora synchronicznego z magnesami trwałymi (PMSG)
Keywords: interior permanent magnet; permanent magnet synchronous generator; field oriented control; maximum power point tracking