Prognozowanie cen równowagi w zarządzaniu przedsiębiorstwem - Sobiechowska-Ziegert, Aneta (Price Forecasting in an Enterprise Management, 2010)
W artykule wskazano na możliwości zastosowania cen równowagi w zarządzaniu przedsiębiorstwem. Omówiono kierunki badań i metody prognozowania cen, zwracając szczególną uwagę na ich znaczenie dla rynku oligopolistycznego. Przedstawiono również przykład wykonanej za pomocą metod ekonometrycznych prognozy cen detalicznych oleju napędowego na polskim rynku paliw płynnych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 103, s. 175-190