Zakres i ocena pakietów ubezpieczeniowych dla przedsiębiorstw mikro i małych - Bera, Anna (Scope and Protection of Insurence Packages for Mikro and Small Sized Enterprises, 2010)
W artykule wskazano na zakres oraz dostępność pakietów ubezpieczeniowych dla przedsiębiorstw mikro i małych. Zestawiono w sposób syntetyczny cechy sektora przedsiębiorstw mikro i małych. Przedstawiono dostępność pakietów dla tych przedsiębiorstw na rynku ubezpieczeń majątkowych w Polsce, następnie poddano te rozwiązania ocenie oraz omówiono wady, zalety, szanse i zagrożenia związane z ich stosowaniem. Na zakończenie rozważań wskazano na możliwości szerszego wykorzystania pakietów ubezpieczeniowych przez przedsiębiorstwa mikro i małe w praktyce gospodarczej
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 105, s. 18-24