Moduły sprawnościowe w zarządzaniu dynamicznym jako metoda wielowymiarowej oceny poziomu efektywności - Lozano-Platonoff, Alberto; Gadomska-Lila, Katarzyna (Modules of Efficiency in Dynamic Management as A Method to Assess the Level of Company Effectiveness, 2010)
Artykuł przedstawia znaczenie nowego podejścia do zarządzania organizacją, jakim jest zarządzanie dynamiczne, dla wzrostu efektywności przedsiębiorstwa. Autorzy koncentrują się w pracy na prezentacji trzech modułów sprawności działania: firmy, działów i pracowników. Koncepcja powstała na podstawie wyników badań oraz ścisłej współpracy z polskimi przedsiębiorcami
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 144, s. 289-298