Wiedza i innowacje źródłem rozwoju przedsiębiorstw sektora MŚP - Kamińska, Barbara (Knowledge and Innovations as A Source for the Development of Small - and Medium-Sized Enterprises, 2010)
Konkurencyjność gospodarki uzależniona jest w dużym stopniu od jej innowacyjności, czyli krótko ujmując: zdolności przedsiębiorstw do ustawicznego poszukiwania i wykorzystywania wyników prac badawczo-rozwojowych, innowacyjnych koncepcji zarządzania, pomysłów czy wynalazków. W niniejszym artykule podjęto próbę wykazania, iż zdolności innowacyjne stanowią źródło przyszłego bogactwa przedsiębiorstw
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 144, s. 202-218