Morfologia ścięgna piętowego wspólnego przy zastosowaniu wybranych metod obrazowania w odniesieniu do badań mikrostrukturalnych na modelu królika domowego (Oryctolagus cuniculus f. domesticus) - Skalec Aleksandra (Morphology of the common calcanean tendon in selected diagnostic imaging techniques in relation to microstructural studies in a rabbit model (Oryctolagus cuniculus f. domesticus), 2020)
Celem podjętych badań było kompleksowe opisanie budowy anatomicznej i histologicznej ścięgna piętowego wspólnego oraz sąsiadujących struktur na modelu królika domowego.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: model zwierzęcy; królik; anatomia; histologia; ultrasonografia; rezonans magnetyczny; ścięgno piętowe wspólne