Wykorzystanie rachunku kosztów działań w przedsiębiorstwie produkcyjnym - Rybicka, Karolina (Use of activity-based costing in a production company, 2011)
W opracowaniu został zaprezentowany system rachunku kosztów działań w przedsiębiorstwie branży motoryzacyjnej. W odróżnieniu od tradycyjnych systemów rachunku kosztów pozwala on rzetelnie i dokładnie określić wielkość kosztów pośrednich przypadających na dany wyrób jednostki
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 434-443