Metoda CAF a Zrównoważona Karta Wyników w organizacjach sektora publicznego - Kowalczyk, Mirosław (The common assessment framework and the Balanced Scorecard in public sector organisations, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie istoty metody CAF i Zrównoważonej Karty Wyników (BSC), które można także zastosować w organizacjach sektora publicznego. W związku z tym dokonano charakterystyki metody CAF i BSC oraz przedstawiono zależności i określono sposób, w jaki te metody mogą się wzajemnie uzupełniać i przynosić z tego powiązania dodatkowe korzyści dla organizacji, doskonaląc system zarządzania
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 238-247