Pomiar wartości w przypadku wbudowanych instrumentów pochodnych. Stan obecny i perspektywy zmian - Dratwińska-Kania, Beata (Measurement of accounting effect of the financial instruments with embedded derivative. Present accounting regulation and perspectives of changes, 2011)
Celem artykułu jest przedstawienie dokonań (wyniku finansowego, zmiany w kapitale zapasowym) i sposobu ujęcia sprawozdawczych konsekwencji podjęcia kontraktu z wbudowanym instrumentem pochodnym przy obecnych regulacjach rachunkowości, a także przedstawienie głównych obszarów projektu zmian tych regulacji
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 87-95