Możliwość implementacji procesu budżetowania w MŚP - Biadacz, Renata (Possibility of implementing budgeting process in SME, 2011)
Zarządzanie przedsiębiorstwem staje się obecnie coraz trudniejsze. W dwóch ostatnich dekadach wzrasta znaczenie rachunkowości zarządczej jako skutecznego systemu informacyjnego wspomagającego przedsiębiorstwa w procesie decyzyjnym. Implementacja narzędzi rachunkowości zarządczej dotyczy przede wszystkim dużych przedsiębiorstw, bardzo często wchodzących w skład międzynarodowych koncernów. Ale w ostatnich latach rośnie zainteresowanie narzędziami rachunkowości zarządczej w przedsiębiorstwach należących do grupy MŚP. Celem niniejszego opracowania jest przedstawienie wstępnego projektu wdrożenia procesu budżetowania jako jednego z narzędzi rachunkowości zarządczej w małym przedsiębiorstwie handlowym
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 182, s. 23-35