Porównanie gospodarstw ekologicznych z gospodarstwami konwencjonalnymi w obrębie grup obszarowych - Komorowska, Dorota (Comparison of Ecological Farms with Conventional Ones within Area Groups, 2011)
Celem opracowania jest porównanie gospodarstw ekologicznych z gospodarstwami konwencjonalnymi w obrębie grup obszarowych. Zaprezentowane w opracowaniu wyniki wskazują na znaczne zróżnicowanie efektywności produkcyjnej i ekonomicznej gospodarstw ekologicznych wraz ze wzrostem ich wielkości. Wyższa efektywność produkcyjna i ekonomiczna mniejszych gospodarstw ekologicznych wynika z ich organizacji produkcji
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 166, s. 312-322