Outsourcing - rola i perspektywy rozwoju - Chądrzyński, Mariusz (Outsourcing - Role and Prospects of the Development, 2011)
W opracowaniu omówiono wybrane zagadnienia dotyczące outsourcingu. W szczególności skupiono się na jego istocie, czynnikach determinujących wybór jego rodzaju oraz korzyściach i ograniczeniach wynikających z jego stosowania. Przedstawiono też obszary stosowania outsourcingu w Polsce i na świecie oraz perspektywy jego rozwoju
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 166, s. 107-119