Kształtowanie kultury międzynarodowej organizacji procesowej - Proszowska, Anita (Creating of the Culture of International Process Organisation, 2011)
Celem niniejszego opracowania jest prezentacja i analiza wybranych aspektów kształtowania kultur organizacji międzynarodowych, ze szczególnym uwzględnieniem możliwych różnic kulturowych i ich wpływu na funkcjonowanie organizacji procesowej. W niniejszym artykule szczególną uwagę zwrócono na pojęcia kultury firmy, organizacji międzynarodowej, kultury organizacji procesowej, funkcjonujące podziały kultur narodowych
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 477-484