Zarządzanie procesowe w jednostkach samorządu terytorialnego – kierunki zmian - Pytko, Barbara (Process Management in the Local Government Unit - Directions of Changes, 2011)
W opracowaniu przedstawiono możliwości poprawy zarządzania administracją publiczną na poziomie lokalnym. Dokładnie zbadano elementy procesu zarządzania, strukturę i determinanty jakości procesu publicznego. Zaproponowano ujednolicenie standardów jakości usług z wykorzystaniem analizy przemian jakościowych jako nowych trendów zarządzania publicznego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 396-404