Pomiar poziomu zarządzania procesami – problemy badawcze - Gębczyńska, Alicja; Bujak, Andrzej; Cieśliński, Wojciech (Process Management Level Measurement - Analytical Issues, 2011)
Podejście procesowe jest coraz szerzej stosowane w polskich przedsiębiorstwach, zatem problematyka pomiaru zarządzania procesami jest jak najbardziej aktualna i interesująca. W związku z koniecznością ciągłego doskonalenia funkcjonujących rozwiązań pojawia się wiele pytań i wątpliwości dotyczących sposobów zarządzania procesami, zapewniających uzyskanie zaplanowanych rezultatów. Celem artykułu jest przedstawienie rozwiązań w zakresie podstawowych problemów badawczych pojawiających się w trakcie pomiaru poziomu zarządzania procesami
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 169, s. 353-362